Yandaş kanallar neden hiç kapatılmıyor?

Yandaş kanallar neden hiç kapatılmıyor? Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 3 gün kapatma cezası verdiği TELE 1’e destek verdi, “BTP olarak TELE 1’in yanındayız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2022 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2022 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ortamhaber.com
Yandaş kanallar neden hiç kapatılmıyor?

Yandaş kanallar neden hiç kapatılmıyor?
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 3 gün kapatma cezası verdiği TELE 1’e destek verdi, “BTP olarak TELE 1’in yanındayız” dedi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) haftalık olağan toplantısında Tele 1 hakkında hazırlanan izleme raporunu görüştü. 
Enver Aysever'in sunduğu 'Ayrıntılar' programını inceleyen Üst Kurul, yayın konuğu Sera Kadıgil'in ifadelerinden dolayı kanala 3 gün yayın durdurma ve idari para cezası verdi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Tele 1’de Burçin Atılgan’ın sunduğu Ana Haber’e telefonla bağlanarak konuyu değerlendirdi.
Kararı kara bir haber olarak değerlendiren Hüseyin Baş, “Basına uygulanan sansürü yaşıyoruz. Sosyal medya yasası ile birlikte aslında Türk toplumunun, Türk gençliğinin söz hakkı, düşünce hakkı elinden alınmak istendi. Bunun devamını bugün TELE 1’e uygulanan sansürle birlikte görüyoruz” dedi.
 
Yandaş kanallar neden hiç kapatılmıyor?

Basına karşı çifte standart uygulandığını belirten BTP Lideri Hüseyin Baş “Çok enteresandır ki; Türkiye’de ben hiçbir yandaş kanalın, hiçbir hükümet yanlısı kanalın bugüne kadar kapatıldığını, cezaya çarptırıldığını görmedim, duymadım. Ne yazık ki bu, Türkiye’nin demokrasisinin öldürüldüğünü, Türkiye’deki özgür düşünceye ket vurulduğunun en büyük ispatıdır ve uluslararası arenada da bizi güldürecek derecede bir durumdur” diye konuştu.

Hem parti hem de ferdi olarak TELE 1’in yanındayız

Hem parti olarak hem de ferdi olarak TELE 1’in yanında olduklarını belirten Hüseyin Baş şöyle konuştu; “Ne yaparlarsa yapsınlar mukavemetimiz güçlü olacak, direncimiz güçlü olacak. Biz de Bağımsız Türkiye Partisi olarak ve Hüseyin Baş olarak söylüyorum: TELE 1’in yanında olacağız. Vatanını düşünen, milletini düşünen, bu ülkenin özgür haber alma iradesini ayakta tutmaya çalışan bütün emekçilerin, bütün gayret sarfeden insanların yanındayız. Ki Tele 1’de yayın hayatına bugüne kadar bu çizgide devam etmiş güzide kanallarımızdan biridir. Bunu müşahede ettik bugüne kadar.” 

“Ayarını bozduğun kantar gün gelir seni tartar”

Hükümete ve yandaş kanallara da seslenen BTP lideri Baş dikkat çekici ifadeler kullandı.
Hüseyin Baş “Hükümete ve hükümetin aparat olarak kullandığı organlara şunu söylemeden edemeyeceğim: “Ayarını bozduğun kantar gün gelir seni tartar.” Türkiye’de hukuksuzluğun, yaşanmaz ortamın oluşturulduğu bir süreçten geçiyoruz. Umarım bu sürece dur diyecek milletimizdir ve önümüzdeki ilk seçimlerde görevini, yapmasını gerekeni çocuklarının geleceğini düşünerek bunu hayata geçirecekler. Tekrar çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. TELE 1 ailesine bu süreci sakin ve sabırla atlatmasını tavsiye ediyorum. Hiç merak etmeyin, hep birlikte olacağız, bu süreçleri atlatacağız.” dedi.

İlgili İçerikler
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.