“Gençler sandıkta gereğini yapacak”

“Gençlerden bu kadar korkmayın”

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2023 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ortamhaber.com
“Gençler sandıkta gereğini yapacak”

“Gençler sandıkta gereğini yapacak”
AKP iktidarının üniversitelerle ilgili kararını eleştiren BTP Sözcüsü Emre Polat, “Gençlerden bu kadar korkmayın, gençler oyunu verecektir ve sandıkta gereğini yapacaktır” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat, YÖK’ün üniversitelerde hibrit eğitime geçme kararını değerlendirdi.
Basın açıklaması yapan Polat, “YÖK'ün aldığı karar aslında bir belirsizliği ortadan kaldırmanın ötesinde yeni bir belirsizlik başlatmıştır. Hibrit dediğimiz uygulama söylem olarak güzel olabilir ama üniversite gençliği şu anda ne yapacağını bilemez haldedir” dedi.

“Gençlerden bu kadar korkmayın”

“Biz BTP olarak her yaşadığımız afette, sorunda akla ilk gelenin üniversiteleri kapatmak olmaması gerektiğini düşünüyoruz” diyen Polat şöyle devam etti; “ Ama maalesef hükümetimiz ilk olarak üniversiteleri kapatmakla işe başlıyor. Sel oluyor üniversiteleri kapatıyor, deprem oluyor üniversiteleri kapatıyor, pandemi oluyor üniversiteleri kapatıyor... Yoğun baskılar sonucunda YÖK bir açıklama yaptı ama bu açıklamada yine bir belirsizlik var. Özellikle burada tarihe dikkat çekmek isterim ki, 2 Nisan seçmen kaydının kesinleşmesi açısından son müracaat tarihi ve 3 Nisan'da devam mecburiyeti var yok, başlayabilir başlayamaz, hibrit yüz yüze diye ciddi bir kafa karışıklığı var. Bunlarla beraber şunu söylemek istiyorum; gençlerden bu kadar korkmayın, gençler oyunu verecektir ve sandıkta gereğini yapacaktır.”

İlgili İçerikler
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.