BTP’den İmamoğlu’na destek açıklaması

BTP Sözcüsü Emre Polat: Milletin iradesine yapılan darbeye karşı amasız fakatsız bir şekilde dün genel başkanımızla beraber Saraçhane'deydik

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2022 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ortamhaber.com
BTP’den İmamoğlu’na destek açıklaması

BTP’den İmamoğlu’na destek açıklaması
BTP Sözcüsü Emre Polat: Milletin iradesine yapılan darbeye karşı amasız fakatsız bir şekilde dün genel başkanımızla beraber Saraçhane'deydik

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararını değerlendirdi.
Basın açıklaması yapan Polat, “Öncelikle karar hukuki bir karar değil, siyasi bir karardır. Kararı şiddetle kınıyoruz. Bu karar genel başkanımızın da ifade ettiği gibi Türk demokrasisine Türk hukukuna ve 16 milyon İstanbullunun iradesine yapılmış bir darbedir” dedi.

“İmamoğlu’nun yanındayız”

 “Biz bu darbeye karşı amasız fakatsız bir şekilde dün genel başkanımızla beraber Saraçhane'deydik” diyen Polat şöyle devam etti; “Orada adaletin yanında, hukukun yanında ve milletin iradesinin yanında olmak adına herkesten önce Sayın Genel Başkanımız Hüseyin Baş, Sayın İmamoğlu'nun yanında yer aldı. Bunun tarihe düşen önemli bir kayıt olduğunu düşünüyorum. Karar açıklanmadan saatlerce önce genel başkanımız attığı tweette de Sayın İmamoğlu'na desteğini ifade etti. Bu desteğin toplumda hukukun siyasallaşmasından toplumun siyasi iradenin elindeki yetkiyi kötüye kullanmasından rahatsız olan tüm toplum kesimlerince çok olumlu karşılandığını görmekten de büyük bir mutluluk duyuyoruz. Genel başkanımızın ifade ettiği gibi bu bir darbedir, demokrasiye darbedir, hukuka darbedir, milletin iradesine darbedir. Burada Ekrem İmamoğlu özelinde de 16 milyon İstanbul'un iradesi hapsedilmek, yasaklanmak isteniyor. Sayın Genel Başkanımızı ifade etti, Sayın İmamoğlu çalmadı, çırpmadı, 16 milyon İstanbul'un hukukunu gözetti, onlara hizmet etti ve sonuna kadar da yanındayız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.