Avrupa'da bulamadığı şifayı Oylat'ta buldu... Avrupa'nın da tavsiyesi Oylat

Bursa İnegöl'de Oylat Kaplıcalarının 45 yıllık müdavimi Sevinç Alpsoy, Avrupa’da bulamadıkları şifayı Oylat’ta bulduklarını söyledi. Alpsoy, Avrupa’daki doktorların da Oylat’ı bildiğini ve tavsiye ettiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ortamhaber.com
Avrupa'da bulamadığı şifayı Oylat'ta buldu... Avrupa'nın da tavsiyesi Oylat

İSTANBUL (İGFA) - Turizm alanında yaptığı girişimlerle şehre yerli ve yabancı turist çekmek, kazan kazan politikasıyla gelen her misafirin şehir ekonomisi ile esnafına kazanç sağlayacak tanıtım organizasyonlarına önem veren İnegöl Belediyesi, Dünya’nın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan EMITT’te yerini aldı.

15 Nisan'a kadar İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen EMITT Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda İnegöl’ün değerlerini yerli ve yabancı turistlere tanıtan İnegöl Belediyesi, burada açtığı stantta şehrin müdavimlerini de misafir etti.

45 YILDIR OYLAT’TAN VAZGEÇEMİYORLAR

Fuarın ilk günü İnegöl Belediyesi standının misafirlerinden biri de Oylat Kaplıcalarının 45 yıllık müdavimi olan Sevinç Alpsoy oldu. İstanbul’da yaşayan ve daha önce pek çok kaplıca gezdikten sonra tavsiye üzerine keşfettiği Oylat’a 45 yıldır düzenli olarak geldiklerini belirten Alpsoy, buranın şifalı suları ve doğasından vazgeçemediklerini ifade etti.

İnegöl Belediyesi standında Oylat’ı keşfetme süreci ve 45 yıllık misafirliğini anlatan Sevinç Alpsoy, “Eskiden başka kaplıcalara gidiyorduk. Bir hocamız ne işiniz var oralarda, Oylat’a gidin hem orman havası alın hem suyu çok şifalı dedi. Havuzunu her akşam boşaltıyorlar tertemiz dedi. O tavsiye üzerine Oylat Kaplıcalarını tanıdık ve o yıl ilk kez geldik. Bize az bile methetmiş. O günden itibaren 45 yıldır düzenli olarak Oylat’a geliyoruz. Sadece biz değil; arkadaşlarımıza, akrabalarımıza, çevremize de tavsiye ediyoruz. Oylat’ta şifa bulduk, sağlık bulduk. Her bakımdan çok memnunuz. İstanbul’dan kaçıp Oylat’ta dinleniyoruz. Herkese de tavsiye ediyoruz. Çok tanıdığımızı getirdik Oylat’a. Bir defa gelen her yıl giderken bize de haber verin diyorlar, gelmek istiyorlar” dedi.

OYLAT’I AVRUPA’DA DA BİLİYORLAR

Oylat’ın şifalı su tabirinin hakkını verdiğini ifade eden Alpsoy, “Ben Türkiye ve Avrupa’da o kadar çok kaplıca gezdim, hiçbir yerde böyle bir hizmet yok. Her akşam suyun değişmesi, temizlenmesi… Eşim rahatsızlandığı için Avrupa’da bir doktora gittik. İranlı bir doktor… Bize Türkiye’de ne yapıyorsunuz, nasıl tedavi uyguluyorsunuz dedi. Oylat’a gidiyoruz dedim. Oranın suyu mu var dedi. Evet dedim. Daha önce de duyduğunu söyledi Oylat’ı. Yurt dışından bile biliyorlar. Avrupa’dan bile suyu için gelenler var. Şifalı su tabirinin hakkını veriyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.