Tohum takas günleri başlıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir avuç tohum, bir ömür bağımsızlıktır” sloganıyla Yerel Tohum Merkezi’nde üretilen yerel tohumlar, 27 Şubat-25 Mart tarihleri arasında kent merkezinin yanı sıra kırsal ilçelerde vatandaşlarla buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2023 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2023 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ortamhaber.com
Tohum takas günleri başlıyor

ESKİŞEHİR (İGFA) - Tarım ve hayvancılıkta üreticilere destek olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi,  yerli tohumun yaygınlaştırılması amacıyla da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerli Tohum Üretme Merkezi’nde üretilen ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen tohum takas şenliklerine gönderilen atalık tohumlar, kent merkezi dışında kalan 12 ilçedeki vatandaşlarla da buluşacak.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince gerçekleştirilecek yerel tohum dağıtımları 27 Şubat’ta başlayacak ve 25 Mart’ta tamamlanacak.

Baharın gelişi ile tohumları çimlendirmeye başlayacaklarını ifade eden Başkan Büyükerşen  “Tohumun bankası topraktır. Ülkemizin tarımda dışa bağımlığının önüne geçilebilmesi için yerli tohum konusuna hassasiyet ile yaklaşmaya devam edeceğiz. Uzman personelimiz ile halkımız için en verimli tohumları elde etmek, bunları çoğaltmak ve başta üreticilerimiz olmak üzere tüm halkımıza dağıtarak, yerli tohumlarla üretimi arttırmak istiyoruz. Bu takas günleri vesilesiyle yerli tohumlar ile üretimin artacağına inanıyoruz. Yerli tohum ile üretim yapan veya yapmak isteyen tüm hemşehrilerimi 27 Şubat-25 Mart tarihleri arasında dağıtım noktalarımıza bekliyorum.” dedi.

Tohum Takas Günleri kapsamında 27 Şubat’ta Seyitgazi’de, 28 Şubat’ta Beylikova’da, 2 Mart’ta Mahmudiye’de, 3 Mart’ta Sarıcakaya’da, 4 Mart’ta Alpu’da, 6 Mart’ta Günyüzü’nde, 8 Mart’ta Sivrihisar’da, 9 Mart’ta Mihalgazi’de, 10 Mart’ta Çifteler’de, 11 Mart’ta Mihalıççık’ta, 16 Mart’ta Han’da, 23 Mart’ta İnönü ilçesinde ilçe pazaryerlerinde tohum dağıtımları yapılacak.

Kent merkezinde ise Üretici Marketlerde 14-18-21 ve 25 Mart’ta tohum takas etkinliği düzenlenerek tohumlar vatandaşla buluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.