Kıyamet Alametleri

Prof. Dr. Haydar BAŞ’ın 2012 de yazmış olduğu makale

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2023 03:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2023 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ortamhaber.com
Kıyamet Alametleri

Hz. Peygamberin (SAV) en büyük mucizelerinden birisi gelecekle ilgili buyurduğu hadisleridir.
Kıyametin vukuuna yakın bir dönemde ümmetin durumunu bildirdiği hadislerinde gerek o sıradaki Müslümanların halini, gerekse onları idare edenleri ayrıntıları ile haber vermişlerdir.
Hz. Enes (ra) anlatıyor:
“Resulullah (SAV) buyurdu ki:
“Salih amellere yapışınız… Salih amellere yapışınız. Kıyamet kopmazdan önce gece karanlığının parçaları gibi fitneler zuhur edecek. (O dönemde) Kişi, mümin olarak sabaha erer de kâfir olarak akşama kavuşur. Mümin olarak akşama erer de kâfir olarak sabaha ulaşır. Birçok kimseler azıcık bir dünyalık mukabilinde dinlerini satarlar.” (Tirmizi, Fiten 30)
Resulullah (SAV) buyurdu ki:
“Şüphesiz benden sonra ümmetimden bir zümre gelecektir. Onlar Kur’an okuyacaklar. Fakat Kur’an’ın feyzi onların boğazlarından öteye geçemeyecektir. Nitekim onlar okun avı delip geçtiği gibi dinden çıkacaklar, bir daha da ona dönmeyeceklerdir. İşte bütün insanların ve hayvanların en kötüsü bunlardır.”
(Müslim 1067)
Hz. Peygamber (SAV), Müslümanlar arasındaki bu halin, onların vatan toprağını müdafaalarına da engel olacağını buyurmuştur:
Hz. Sevban (ra) anlatıyor:
“Reulullah (SAV) buyurdular ki:
“Size çullanmak üzere, yabancı kavimlerin, tıpkı sofraya üşüşen yiyiciler gibi, birbirlerini çağıracağı zaman yakındır.
Orada bulunanlardan biri: “O gün sayıca azlığımızdan mı?” diye sordu.
“Hayır “ buyurdular. Bilakis o gün siz çoksunuz. Lakin sizler bir selin getirip yığdığı çer-çöpler gibi hiçbir ağırlığı olmayan çer-çöpler durumunda olacaksınız. Allah düşmanlarınızın kalbinden size karşı korku duygusunu çıkaracak ve sizin kalplerinize zaafı atacak!”
“Zaaf da nedir ey Allah’ın Resulü?” dendiğinde,
Hz. Peygamber: “Dünya sevgisi ve ölüm korkusu” buyurmuştur. (Ebu Davud, Melahim, 5)
Bu ahir zaman tablosunda Allah’ın sevgilisinin müjdelediği bir grup da olacaktır: “Şu bir gerçek ki, ümmetim adına korktuğum en önemli şeylerden biri de, dalalete saplanmış yöneticiler ve önderlerdir. Ümmetimden bazı gruplar (Hak din olan İslam’dan saparak) müşriklere katılacaklardır. Kıyamete yakın zamanda Deccaller türeyecektir. Bunların sayısı 30 ila 70 civarında olacaktır. Bunların kimi kendini peygamber (kimi de Mesih) zannedecektir…
Ve lakin ümmetimden bir grup sürekli olarak Hak üzere olacaktır. Onlar Allah’ın yardımını göreceklerdir. Allah’ın emri olan kıyamet gelinceye kadar, bu kendilerine ters düşerek Allah’tan ayrılanlar onlara asla zarar veremeyeceklerdir.” (Ebu Davud, Sünen, Fiten,1; İbn Mace, Sünen, Fiten, 9)
Hadislerden anlıyoruz ki, ölüm korkusunun, dünya sevgisinin, dinden sapmaların arttığı, fitnenin gece karanlığı gibi zuhur ettiği ahir zamanda, delalete düşmüş Deccal kılıklı yöneticiler ümmeti olduklarından da vahim bir noktaya sürükleyeceklerdir.
Allah, diğerleri gibi sapmamış ve Haktan hiçbir şekilde ayrılmayacak olan “bir grupla” beraber olmayı nasip etsin.

Kaynak: yenimesaj.com.tr 02.08.2012. 00.00

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.