Atam'ız Mustafa Kemal Atatürk’ün Özlü Sözlerinden

Beni görmek için yüzümü görmenize gerek yok. Benim duygularımı ve fikirlerimi hissetmeniz, anlamanız yeter.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 05:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ortamhaber.com
Atam'ız Mustafa Kemal Atatürk’ün Özlü Sözlerinden

Beni Görmek İçin Yüzümü Görmenize Gerek Yok. Benim Duygularımı Ve Fikirlerimi Hissetmeniz, Anlamanız Yeter. Savaş Meydanında Galip Gelen Millet, Bilim Ve Teknik Sahasında Mağlup Oluyorsa Zafer Elde Etmiş Sayılmaz.ben Manevi Miras Olarak Aklı Ve Bilimi Bırakıyorum. Beni Benimsemek İsteyenlerin Bu İki Rehberi Kabul Etmesi Gerekir. Benim Sözlerimden Birinin Bilimle Ters Düştüğünü Görürseniz Bilimi Tercih Edin. Cahil Demek Mektebe Gitmemiş Olan Kimse Demek Değildir. Asıl Cahil, Hakikati Bilmeyendir. Nice Okumuşlar Cahillerin En Büyükleridir. Nice Mektep Görmemiş Olanlar Da Hakikate Vâkıf İrfan Sahipleridir.

Ben De Her İnsan Gibi Fâniyim. Ancak Türkiye Cumhuriyeti daima Bâkî Kalacaktır. Cesaretimiz Gençlerden Gelir. Onlar Fikir Hürriyetinin, Vatan Sevgisinin, Medeniyet Ve İnsanlığın En Kıymetli Timsali Olacaklardır. İstikbal Onlar, Yükselen Yeni Nesil Onlardır. Cumhuriyeti Biz Kurmuş Olsak da Onun Yaşaması Ve Yükselmesi Gençler Sayesindedir. Dünya'da Ne Varsa Kadının Eseridir. Egemenlik Verilemez. Kazanılır. Sanattan Yoksun Olan Bir Millet Tam Olarak Yaşamıyor Demektir. İnsan'a En Doğru Yolu, İlim Ve Fen Gösterir.bir Ulus, Varlığı İçin Ölümü Göze Alıyorsa Mağlup Olmaz. Yurtta Barış, Dünyada Barış.

Medeniyet Yolunda Başarı, Yenilenmekten Geçer. Yeniliğe, Değişime Açık Olmayan Bir Milletin Yol Alması Mümkün Değildir. Ey Kahraman Türk Kadını, Sen Yerde Sürüklenmeye Değil, Omuzlar Üzerinde Göklere Yükselmeye Layıksın. Türk Kadını Hiçbir Şekilde Hiçbir Yönden Avrupa Kadınından Aşağı Kalmayacak, Bilakis Ondan Daha Bilgili Ve Faziletli Olacaktır. Buna Hiç Tereddütsüz İnanıyorum.

Sizleri Geleceğin Aydınlığına Ancak Gençler Kavuşturabilir.bir Memlekette Hürriyet Yoksa Orada Çöküş Ve Ölüm Vardır. Hürriyet, Kurtuluşun Ve İlerleyişin Aynasıdır. En Çok Muhtaç Olduğumuz Şey Çalışkanlıktır. En Büyük Toplumsal Hastalık Tembelliktir. Servete, Refaha Ve Mutluluğa Böyle Ulaşılır. Boşuna Terleyip Yorulmaya Çalışmak Denmez. Şayet Çağın Gerekliliklerine Uygun Olarak Tüm Uygar Buluşlardan, Teknikten Ve Bilimden En İyi Şekilde İstifade Edebiliyorsanız İşte Çalışmak Budur. Medeniyet Yolunda Başarı, Yenilenmekten Geçer. Yeniliğe, Değişime Açık Olmayan Bir Milletin Yol Alması Mümkün Değildir.

Birinci İşimiz, Fikirleri Harekete Geçimektir. Çünkü Her Alanda İlerleme, İnsan Fikrinin Sonucudur. Bir  Millet Birbirine Sımsıkı Bağlı Olmayı Biliyorsa, Tüm Yeryüzü Bir Araya Gelse Bile Onu Dağıtamaz. Et Ve Kemikten Olan Atatürk Geçicidir. ‘ben’ Değil ‘biz’ Olan Atatürk İse Memleketin Her Köşesinde Büyük Ülkü, Yeni Hayat Ve Yeni Fikir İçin Uğraşan Savaşçı Ve Aydın Bir Topluluktur. İşte O, Hepinizsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.